Bloemenbuurt, Oudenhof - Oegstgeest

Bloemenbuurt, Oudenhof - Oegstgeest

Ideaal wonen in een prachtige omgeving

Oegstgeest ‘ticks the boxes’ voor gezinnen met opgroeiende kinderen. Op fiets- en loopafstand zijn er uitstekende scholen en volop sportmogelijkheden. De gemeente ademt zowel een klassieke als een moderne sfeer met het gezellige historisch centrum van Leiden op 15 minuten fietsen.

De Bloemenbuurt

De Bloemenbuurt in Oegstgeest staat bekend om het groen van het Irispark en de “Oudenhofmolen” uit 1783. De buurt is ruim opgezet met veel groen en allerlei recreatiemogelijkheden bij de Klinkenbergerplas. Op loopafstand kunt u winkelen in het vernieuwde winkelcentrum ‘Lange Voort’.

Waarde woningen

In de Bloemenbuurt wonen 2.575 mensen, in 1.640 huishoudens. Er wonen in deze buurt vooral veel inwoners in de leeftijdscategorie van 65 jaar en ouder en vooral eenpersoonshuishoudens en starters op de woningmarkt. De gemiddelde woningprijs (vraagprijs) van een woning in Bloemenbuurt is €197.507 vergeleken met de gemiddelde prijs in Nederland is dat gemiddeld, vergeleken met de andere buurten binnen 10km is dat onder het gemiddelde of laag.

Oudenhof

De wijk Oudenhof in Oegstgeest bestaat uit de Zeeheldenbuurt en de Schildersbuurt. In deze wijk vindt u veel gevarieerde bouw en het groene Hofbrouckerpark. Net als de Bloemenbuurt ligt Oudenhof dichtbij recreatiegebied Klinkenbergerplas en in de directe omgeving ligt het zwembad Poelmeer.

Waarde woningen

In de wijk Oudenhof wonen 2.405 mensen, in 950 huishoudens. Er wonen in deze buurt vooral veel gezinnen met kinderen. De gemiddelde woningprijs (vraagprijs) van een woning in Oudenhof is €637.542. Vergeleken met de gemiddelde prijs in Nederland is dat hoog, vergeleken met de andere buurten binnen 10 kilometer is dat boven gemiddeld. Lees meer...

Oegstgeest, ideale ligging

In beide wijken in Oegstgeest kunt u volop gebruikmaken van faciliteiten zoals openbaar vervoer, zorgvoorzieningen, diverse scholen en sportaccommodaties. Met ESA en de Internationale School/Het Rijnlands Lyceum in de directe omgeving is de Bloemenbuurt uitstekend geschikt voor expats. In circa 20 minuten fietst u naar de duinen van Wassenaar, Katwijk of Noordwijk. Het historische centrum van Leiden ligt op ongeveer 15 minuten fietsafstand en ook uitvalswegen naar Leiden, Den Haag, Amsterdam (A44 en N444), Duin- en Bollenstreek zijn eenvoudig te bereiken.

Terug naar de Makelaars van Oegstgeest

Maak een afspraak

Wilt u uw huis in een van deze wijken verkopen of daar een huis kopen? Neem dan contact op met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven